Cochlear megoldások

A Cochlear® háromféle hallásrendszert kínál a felhasználóknak.

 

Nucleus cochleáris implantátumok

KÉP

KÉP

KÉP

Az első Nucleus cochleáris implantátumot 1995-ben ültették be Magyarországon. Cochleáris implantátummal hazánkban jelenleg 514 főt láttak el, az ellátottak kb. 50%-a gyermek, de arányuk folyamatosan nő. A Magyar Köztársaság Kormánya a betegek, és a szakma igényeinek megfelelően a legmodernebb technológia beszerzését támogatja, azaz az OEP 100%-ban támogatja a beavatkozást, így a beteg a társadalombiztosítás terhére, térítésmentesen jut hozzá az implantátumhoz.

A Nucleus implantátum családot úgy tervezték, hogy csökkentse a műtéti behatolást és a vele járó, a kényes cochleát (belső fület) érintő, sebészeti traumát. Ez egy vékony, lapos és rugalmas implantátum, melynél csak minimális mértékben van vagy egyáltalán nincs is szükség a haj leborotválására. A Nucleus implantátumoknak ütésálló titánium tokjuk van, ami körbeveszi, lezárja és óvja az implantátum belsejében lévő alkotóegységeket.

A Nucleus implantátum eltávolítható mágnessel rendelkezik, ez lehetővé teszi az MRI vizsgálatot 1,5 Tesla értékig. A Nucleus® rendszer a telemetriás idegi válasz (NRT) lehetőségét kínálja. Az NRT minden Nucleus® cochleáris implantátum szerves része. A Cochlear® legújabb fejlesztésű implantátuma a Nucleus 5.

 

Hybrid implantátumok

A Cochlear Hybrid egy olyan hallásrendszer, melyet kifejezetten a nagyfokú-súlyos, magas frekvenciás hallásveszteségre fejlesztettek ki. A hangot egy kombinált, cochleáris implantátum és hallókészülék technológiából álló eszköz juttatja el a felhasználóhoz.

 

Baha hallásrendszerek

A Baha rendszer jelenleg a világon az egyetlen beültethető, csontba horgonyzott hallássegítő rendszer. A Baha egy 3-4 mm-es titán belső egységből és az arra csatlakoztatható külső hangprocesszorból áll. A Baha rendszer teljesen megkerüli a külső és a középfület, így természetes halláslehetőséget biztosít azoknak, akiknek nem nyújt megfelelő megoldást a légvezetéses hangfeldolgozók alkalmazása, illetve akiknek a nem beültetett csontvezetéses eszközök kényelmetlenek és hatástalannak tűnnek.

További információért, bővebb felvilágosításért hívja a 06-1-311-5058-as telefonszámot!

« Vissza a főoldalra